Zemljotres u Italiji: Dvije osobe stradale, 39 povrijeđeno

"Spaseni su muškarac i žena, kao i jedna starica, a traga se za čak tri bebe, stare od sedam mjeseci do godinu dana. Takođe, traga se za još jednom ženskom osobom - ukupno 10 osoba se smatra nestalim u mjestima Kazamicola i Forio", javio je italijanski portal
122 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.08.2017. 09:39h

Najmanje dvije osobe su stradale, a 39 je povrijeđeno od posljedica zemljotresa koji je pogodio italijansko ostrvo Iskiju.

Deset osoba za koje se tragalo je izvučeno iz ruševina jednog stambenog objekta.

Italijanski spasioci izvukli su sedmomjesečnu bebu iz kuće srušene u zemljotresu na ostrvu Iskija.

Vatrogasci su sedam sati poslije zemljotresa izvukli bebu iz ruševina, ispod kojih je bila zatrpana s porodicom, i nastavljaju napore na spasavanju njena dva brata.

Televizija Sky TG24 javila je da su dječaci uzrasta pet i sedam godina jutros odgovarali na pozive spasioca i da su dobili flaše vode.

Jedna žena je poginula u mjestu Kazamikola u sjevernom dijelu ostrva kada su je pogodile krhotine koje su padale sa crkve, a druga kada se srušila zgrada, prenosi AFP.

Potres je prvo označen sa 3,6 stepeni Rihterove skale, a potom je "preračunat" u magnitudu 4. Promjenjena je i dubina epicentra, sa 10 na 5 kilometra. Pogođeni su ostrvo Iskija i obala, a najviše grad Kazamicola, gdje je srušeno šest stambenih objekata.

U zemljotresu je jedan vjerski objekat potpuno srušen.

La Republika piše da je sedmočlana porodica bila zarobljena u ruševinama svoje kuće u La Riti.

"Spaseni su muškarac i žena, kao i jedna starica, a traga se za čak tri bebe, stare od sedam mjeseci do godinu dana. Takođe, traga se za još jednom ženskom osobom - ukupno 10 osoba se smatra nestalim u mjestima Kazamicola i Forio", javio je italijanski portal.

Ukupno je povrijeđeno 26 osoba, neke od njih imaju i teže povrede.

Evakuisana je i bolnica, sa ukupno pet pacijenata, pošto se na objektu pojavilo mnogo pukotina, a i sve linije u saobraćaju trajekta su ukinute.

Iskija je ljetovalište, čuveno po termalnim vodama. Vlasti ostrva ocjenjuju da su posljedice zemljotresa koji je pogodio tu popularnu turističku destinaciju, usred ljeta, "veoma snažne".

"Prvo se pojavila informacija o slabijem potresu, kasnije su stigle precizne analize. Znamo da se radi o tektonskom potresu, nema vulkanskog izvora. Kazamicola je poznata po potresima, 1883. godine potres magnitude 5,8 usmrtio je 2.300 ljudi. Nije novost da "manji" potresi izazivaju štetu... Oni su relativno površinski, a objekti nijesu adekvatni", kaže predsjednik Nacionalnog geofizičkog instituta Karlo Doljoni za agenciju Agi.

Galerija

Bonus video: