U Francuskoj zapljena 1,7 tona smole kanabisa iz Španije

"Vrijednost robe procijenjena je na više od 14 miliona eura po maloprodajnoj cijeni na tržištu nedozvoljenih droga", navela je carinska služba i dodala da su oba vozila ukradena u Njemačkoj i Španiji

1166 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Više od 1,7 tona smole kanabisa zaplijenjeno je nedavno na jugozapadu Francuske u dva vozila koja su dolazila iz Španije, saopštila je danas francuska carinska služba.

Carinici su na sjeverno od Tuluza prošle nedjelje pokušali da kontrolišu vozilo koje je potom pokušalo da se okrene unazad, udarivši u drugo vozilo.

Vozač prvog vozila je pokušao da pobjegne ali je uhapšen, dok je vozač drugog uspio da pobjegne, naveli su carinici koji su u vozilima našli "1.757 kilograma smole kanabisa" i "nekoliko kompleta registarskih tablica".

"Vrijednost robe procijenjena je na više od 14 miliona eura po maloprodajnoj cijeni na tržištu nedozvoljenih droga", navela je carinska služba i dodala da su oba vozila ukradena u Njemačkoj i Španiji.

Ukupna zapljena droge u Francuskoj bila je rekordna 2022. godine i dostigla istorijski nivo od više od 157 tona pretežno smole kanabisa i kokaina.

Bonus video: