Francuska: Pariske vlasti će zabraniti najavljeni skup podrške Palestincima

Kolektiv "Palestinska hitnost", koji okuplja nekoliko udruženja, sindikata i političkih organizacija, pozvao je na "veliki skup podrške palestinskom narodu", u subotu poslije podne u Parizu

2962 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Skup planiran za subotu u Parizu na poziv nekoliko organizacija u znak podrške palestinskom narodu biće zabranjen, saopštila je danas policijska prefektura glavnog grada Francuske.

"To nije skup na jednom mjestu, već pokretan skup kroz Pariz što je uvijek mnogo rizičnije", navela je prefektura i dodala da bi organizacije koje su podnijele zahtjev za dozvolu održavanja skupa, mogle da na skupu da iskažu podršku i palestinskom pokretu Hamas.

Zbog toga će skup biti zabranjen.

Kolektiv "Palestinska hitnost", koji okuplja nekoliko udruženja, sindikata i političkih organizacija, pozvao je na "veliki skup podrške palestinskom narodu", u subotu poslije podne u Parizu.

Državni savjet Francuske je 18. oktobra podsjetio vladu da se propalestinske demonstracije ne mogu sistematski zabranjivati i da je na policijskim prefekturama da procijene da li postoji lokalni rizik od narušavanja javnog reda.

U Parizu je prošle nedjelje na Trgu Republike održan pro-palestinski skup, koji je okupio 15.000 ljudi, prema podacima policija.

Policija je tada privela deset osoba zbog antisemitizma.

Bonus video: