POLICIJA GA UBILA

Rusija: Napadač koji je nožem ranio osam ljudi je lokalni žitelj, ID preuzela odgovornost

Policija je saopštila da je napadač možda patio od nekog mentalnog poremećaja, prenosi TASS
0 komentar(a)
Rusija, policajac i napadač, Foto: Screenshot (RT)
Rusija, policajac i napadač, Foto: Screenshot (RT)
Ažurirano: 04.02.2019. 01:45h

Muškarac koji je napao nožem prolaznike u ruskom gradu Surgutu, u Hanti-mansijskom autonomnom okrugu, identifikovan je kao lokalni žitelj. Islamska država tvrdi da se radi o njenom vojniku, i preko Amaq agencije je preuzela odgovornost.

"Istražitelji su identifikovali napadača", rekla je predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko i dodala da je, prema preliminarnim informacijama, riječ o lokalnom žitelju iz Surguta, rođenom 1944. godine, prenio je TASS.

Istražitelji očekuju da dobiju dodatne informacije o njemu, uključujući i da li je imao eventualne mentalne probleme. 

Osam osoba je povrijeđeno kada je muškarac napao nožem prolaznike u ruskom gradu Surgutu nakon čega ga je policija ubila, prenio je AFP. 

Napadač se kretao centralnim ulicama grada kada je napao prolaznike nožem i ranio osmoro ljudi, saopštio je ruski istražni komitet. 

Naoružana policija je stigla na mjesto napada i upotrebila oružje da "likvidira" napadača, navedeno je u saopštenju istražnog komiteta. 

Od osoba ranjenih nožem u napadu dve su teže povrikeđene i u kritičnom stanju, dok je pet osoba u stabilnom stanju, navela je vlada Hanti-mansijskog okruga u saopštenju u kom je istaknuto da je napadač za sad "neidentifikovan". 

Vlada je pozvala građane da se smire povodom incidenta i istakla da je "u interesu javnog mira, a i istrage da građani i mediji koriste pouzdane informacije u proceni situacije, dok se sve okolnosti ne otkriju".

Svi povrijeđeni su odvedeni u bolnice, a dvije osobe su u kritičnom stanju, javila je agencija RIA Novosti.

Napad se desio oko 11.20 po lokalnom vremenu u sibirskom gradu Surgutu sa 350.000 stanovnika, udaljenom 2.100 kilometara istočno od Moskve.