Kameron obećao Zelenskom u Kijevu da će Velika Britanija nastaviti da pruža podršku Ukrajini

"Nastavićemo da vam pružamo moralnu, diplomatsku, ekonomsku, ali prije svega vojnu podršku koja vam je potrebna ne samo ove, i sljedeće godine, već i sve dok to bude potrebno", rekao je Kameron

2834 pregleda 0 komentar(a)
Zelenski i Kameron, Foto: Reuters
Zelenski i Kameron, Foto: Reuters

Šef britanske diplomatije Dejvid Kameron obećao je danas u Kijevu ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom da će Velika Britanija nastaviti da pruža vojnu podršku Ukrajini.

Kameronu je dolazak u Kijev prvo putovanje u inostranstvo od imenovanja za ministra spoljnih poslova.

"Želeo sam da ovo bude moja prva posjeta", rekao je Kameron na susretu sa Zelenskim, objavilo je ukrajinsko predsjedništvo.

"Nastavićemo da vam pružamo moralnu, diplomatsku, ekonomsku, ali prije svega vojnu podršku koja vam je potrebna ne samo ove, i sljedeće godine, već i sve dok to bude potrebno", dodao je Kameron.

Zelenski je zahvalio Kameronu na posjeti.

"Hvala što ste došli, ovo je veoma važno. Svijet nije fokusiran na situaciju na ratištu u Ukrajini (...) zbog krize na Bliskom istoku", rekao je on.

Na sastanku sa britanskom delegacijom bilo je riječi o "isporuci oružja za liniju fronta, jačanju protivvazdušne odbrane, zaštiti ukrajinskog stanovništva i osnovne infrastrukture", naveo je Zelenski.

Bonus video: