Policajac je ubio četvoricu terorista u Kataloniji: "Nije mu lako, iako je profesionalac"

"Vidjevši kolegu koji je povrijeđen, kao i da teroristi izlaze iz automobila s noževima, mačetama i sjekirama, policajac je izvadio oružje i usmrtio četvoricu. Peti napadač je uspio da pobjegne i da ubode jednog pješaka, prije nego što ga je usmrtio drugi policajac", navodi "Vangvardija"
8 komentar(a)
Barselona, policija, Foto: Reuters
Barselona, policija, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.08.2017. 16:58h

Jedan policajac je usmrtio četvoricu od petorice ubijenih terorista u katalonskom obalskom gradu Kabrilsu.

Šef policije Đozep Ljuis Trapero, koji vodi istragu o terorističkim napadima koji su se dogodili u četvrtak i petak, rekao je medijima da je jedan policajac ubio četvoricu.

"Nije mu lako... Iako je profesionalac...", rekao je Trapero.

Prema pisanju katalonskih medija, patrola policije se nalazila na kontrolnom punktu kada su teroristi naletjeli automobilom, pregazili tri osobe i udarili u policijski automobil, prenosi B92.

"Vidjevši kolegu koji je povrijeđen, kao i da teroristi izlaze iz automobila s noževima, mačetama i sjekirama, policajac je izvadio oružje i usmrtio četvoricu. Peti napadač je uspio da pobjegne i da ubode jednog pješaka, prije nego što ga je usmrtio drugi policajac", navodi "Vangvardija".

Kako se navodi, policajac koji je usmrtio četvoricu terorista trebalo je da ode na odmor ove nedjelje, a nadležni su naveli da će mu biti ponuđena pomoć psihologa zbog akcije u kojoj je učestvovao.

Bonus video: