Teretnjak potonuo u oluji u Turskoj: Jedna osoba stradala, 11 članova posade nestalo

Ministar saobraćaja i infrastrukture Abdulkadir Uraloglu rekao je da je brod, koji je bio na putu ka zapadnoj turskoj luci Izmir, nekoliko puta udario u lukobran prije nego što je potonuo

4850 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Turski spasioci pronašli su danas tijelo jednog člana posade teretnog broda koji je potonuo kod turske obale u Crnom moru usljed jake oluje, saopštili su danas zvaničnici.

Ostalih 11 članova posade prijavljeni su kao nestali.

Brod Kafkametler pod turskom zastavom potonuo je juče nakon što je udario u lukobran kod luke u gradu Eregli.

Ministar saobraćaja i infrastrukture Abdulkadir Uraloglu rekao je da je brod, koji je bio na putu ka zapadnoj turskoj luci Izmir, nekoliko puta udario u lukobran prije nego što je potonuo.

Operacija potrage i spasavanja je odložena nekoliko sati zbog lošeg vremena.

Uraloglu je rekao da kada se vrijeme smirilo, spasioci su pronašli tijelo brodskog kuvara.

Jaka oluja pogodila je sjeverozapadnu Tursku izazivajući poremećaje i veliku štetu.

Još jedan teretnjak se razbio na pola zbog teških vremenskih uslova nakon što se nasukao kod Ereglija, saopštila je Generalna direkcija za pomorstvo, a svih 13 članova posade je spaseno.

Zbog poplava evakuisan je i jedan zatvor u tom gradu, a u različitim incidentima izazvanim olujom nastradale su četiri osobe.

Susjednu Bugarsku pogodili su jaki vjetrovi, kiša i snijeg, dvije osobe su juče nastradale, došlo je i do prekida snabdijevanja strujom u nekim djelovima, a u gradu Varna proglašeno je vanredno stanje.

Bonus video: