Bild: Tajni njemačko-američki plan za Ukrajinu, cilj da se održi linija fronta i uđe u nove Minske pregovore

BILD takođe sugeriše da Berlin i Vašington imaju isti pogled i isti cilj u pogledu putanje rata

7217 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Njemački list BILD piše da postoji „tajni njemačko-američki plan za Ukrajinu” prema kojem predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski ne bi bio primoran da direktno pregovara, već bi oni nastavili da ga namjerno snabdijevaju sa dovoljno oružja, po vrsti i količini da bi mogli da zadrže de fakto liniju fronta, ali nikada dovoljno da bi mogao da ponovo zauzme okupirane teritorije.

BILD primjećuje posebno ciničan aspekt ovog navodnog plana: da bi SAD i Njemačka mogle u velikoj mjeri same da odluče o ovom pravcu djelovanja i da ga nametnu, s obzirom na to da su oni dva najveća dobavljača materijala za Ukrajinu po obimu.

BILD dalje kaže da bi cilj bio da se usmjeri rat, kroz političko oruđe zapadnog snabdijevanja oružjem, u de fakto situaciju gdje bi morali da se nastave pregovori u tzv. "Minskim pregovorima", ali da to nikada direktno nije rečeno, jer bi sama Ukrajina bila ta koja bi izabrala taj ishod, jer ne bi bila u poziciji da postigne nešto bolje.

BILD navodi da ima izvor unutar njemačke vlade i da takav način razmišljanja dolazi iz kancelarije kancelara Olafa Šolca, a ne iz Ministarstva odbrane, te da bi ministar odbrane Boris Pistorijus želio više da pomogne Ukrajini, ako bi imao ovlašćenja za to.

BILD takođe sugeriše da Berlin i Vašington imaju isti pogled i isti cilj u pogledu putanje rata.

Bonus video: