Njemačka: Više nesreća zbog snijega i leda, poginulo najmanje četvoro ljudi

Saobraćaj na aerodromu u Minhenu, drugom po veličini u zemlji, je jako poremećen

5076 pregleda 1 komentar(a)
Detalj iz Njemačke, Foto: Beta/AP
Detalj iz Njemačke, Foto: Beta/AP

Snijeg i led koji su zahvatili najveći dio Njemačke danas su izazvali više nesreća na putevima u kojima je poginulo najmanje četvoro ljudi dok je vazdušni saobraćaj poremećen na aerodromu u Minhenu.

Na autoputu u Bavarskoj na jugu dva muškarca su poginula kada se njihovo vozilo sudarilo sa kamionom zbog ledene kiše zbog koje je put bio jako klizav.

Ledena kiša izazvala je druge, manje opasne nesreće u regionu Minhena koji je od subote zahvaćen rekordnim sniježnim padavima koje su paralziovale taj grad.

Na istoku Njemačke u Saksoniji jedan autobus je udario u vozilo za uklanjanje snijega a zatim u drvo, kada je poginulo 10-ogodišnje dijete koje je bilo u autobusu. Teško su povrijeđeni vozač i jedna putnica.

U jugozapadnoj državi Baden Virtemberg jedan vozač je poginuo kada je udario u autobus.

Saobraćaj na aerodromu u Minhenu, drugom po veličini u zemlji, je i danas jako poremećen. Letovi na tom aerodromu najvećim dijelom vikenda bili su prekinuti zbog snega, a danas su ponovo bili u prekidu na više sati zbog leda.

"I dalje su vrlo jaki poremećaji vazdušnog saobraćaja", napisano je na vebsajtu aerodroma večeras. Ukazuje se da je program letova znatno redukovan zbog ekstremnih meteoroloških uslova.

Nagomilala su se otkazivanja letova od subote na tom aerodromu preko koga se vrše mnoge dugolinijske veze kompanije Lufthanza, o čemu pišu brojni putnici blokirani u inostranstvu preko svoje društvene mreže.

Bonus video: