U Francuskoj uhapšeno 80 osoba osumnjičenih za zlostavljanje djece

"Među tim kriminalcima ne postoji tipičan profil, nailazimo na sve društveno-profesionalne kategorije", rekao je policijski zvaničnik i dodao da je tokom pretresa pronađeno više od 100.000 video snimaka i fotografija zlostavljanja djece

1840 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Reuters
Ilustracija, Foto: Reuters

U Francuskoj je tokom ove sedmice uhapšeno 80 muškaraca osumnjičenih za zlostavljanje djece, u velikoj operaciji tokom koje je otkriveno da ta pošast pogađa sve društvene kategorije.

Neimenovani visoki policijski zvaničnik rekao je Frans presu da je to najveća operacija sprovedena u Francuskoj i da su među uhapšenim, dva prosvjetna radnika, sportski trener i nadzornik u domu za djecu sa smetnjama u razvoju.

Jedan od nastavnika je krao fotografije i video zapise svojih učenika, a optužen je i za seksualno zlostavljanje jednog učenika, navela je policija.

Među uhapšenima je desetak muškaraca osumnjičenih za silovanje maloljetnika ili seksualni napad.

Uhapšeni muškarci su starosti od 30 do više od 60 godina, a među njima je jedan lokalni zvaničnik, inženjer i nezaposleni.

"Među tim kriminalcima ne postoji tipičan profil, nailazimo na sve društveno-profesionalne kategorije", rekao je policijski zvaničnik i dodao da je tokom pretresa pronađeno više od 100.000 video snimaka i fotografija zlostavljanja djece.

Slike su čuvane na računarima, hard diskovima ili u drugim digitalnim formama. "Neki sadržaji su bili ekstremno nasilni", rekao je policijski zvaničnik.

Ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen pozdravio je rad policije i "veliki obračun protiv ove vrste kriminala". Dodao je da su istrage još u toku.

Bonus video: