Zelenski u Visbadenu: Vjerujem da će američki Kongres odobriti dodatnu pomoć Ukrajini

Predstavnici oko 50 država koje šalju pomoć Ukrajini rade u operativnom centru u američkoj bazi u Visbadenu u Njemačkoj, kako bi utvrdili šta će svaka zemlja poslati i kako i kada će pomoć biti isporučena

4619 pregleda 4 komentar(a)
Zelenski, Foto: Reuters
Zelenski, Foto: Reuters

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski po prvi put je danas posjetio štab američke vojne baze u Visbadenu, u Njemačkoj, iz koje se koordinira isporuka oružja i druge pomoći Ukrajini.

Nakon posjete Zelenski je u objavi na društvenim mrežama izrazio optimizam u vezi odluke o dodatnoj američkoj pomoći, koja je nedjeljama blokirana u američkom Kongresu, piše AP.

"Očekujemo da će Kongres SAD uskoro usvojiti ključnu odluku da nastavi vitalnu podršku Ukrajini", rekao je Zelenski, nakon višesatnog sastanka sa američkim vojnim komandantima.

Američka komanda u Evropi navela je u saopštenju da su razgovarali o naporima da se obezbijede hitne potrebe Ukrajine na bojnom polju, kao i o obuci ukrajinskih vojnika koja se odvija u Njemačkoj i na nekoliko drugih lokacija u Evropi i SAD.

Predstavnici oko 50 država koje šalju pomoć Ukrajini rade u operativnom centru u američkoj bazi u Visbadenu u Njemačkoj, kako bi utvrdili šta će svaka zemlja poslati i kako i kada će pomoć biti isporučena.

Bonus video: