Požari u blizini Atine bukte treći dan

Prema zvaničnim podacima, u posljednja tri dana širom zemlje izbilo je više od 90 požara. Samo na Zakintosu u posljednja 24 časa izbila su 22 požara i vlasti sumnjaju da su neki od njih podmetnuti
1 komentar(a)
Ažurirano: 04.02.2019. 02:58h

Grčki vatrogasci pokušavaju treći dan uzastopno da obuzdaju šumske požare koji pod uticajem snažnog vjetra ugrožavaju kuće nedaleko od glavnog grada Atine.

Žarišta su raširena na obali blizu Atine, na zapadu Peloponeza i na ostrvu Zakintos, gdje ima najviše problema, rekao je portparol vatrogasne službe.

Vojska je pozvana da pomogne vatrogascima u okolini Kalamosa, 45 kilometara istočno od Atine, gdje vatra bukti od nedjelje, 13. avgusta, prenio je AFP.

Uništeno je najmanje pet objekata, a nekoliko kuća je evakuisano, saopštili su zvaničnici. Dim je jutros bio uočljiv na nebu iznad Atine, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Prema zvaničnim podacima, u posljednja tri dana širom zemlje izbilo je više od 90 požara. Samo na Zakintosu u posljednja 24 časa izbila su 22 požara i vlasti sumnjaju da su neki od njih podmetnuti.

Lokalizovanje požara oteževa vjetar koji dostiže brzinu od 40 do 50 kilometara na čas.

Galerija

Preporučujemo za Vas