Putin pozvao na odlučan odgovor stranim specijalnim službama koje žele da destabilizuju Rusiju

Brojne sabotaže na željeznici u Rusiji i napadi dronovima pripisuju se ukrajinskom režimu od pokretanja ruske ofanzive na Ukrajinu u februaru 2022. godine

2586 pregleda 2 komentar(a)
Putin, Foto: Reuters
Putin, Foto: Reuters

Ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je danas na odlučan odgovor stranim specijalnim službama koje, prema njegovim riječima, nastoje da destabilizuju Rusiju pomažući ukrajinskom režimu.

"Kijevski režim uz direktnu podršku stranih specijalnih službi krenuo je putem terorističkih metoda, praktično (se radi) o državnom terorizmu", rekao je Putin u video obraćanju povodom Dana pripadnika službe bezbjednosti.

On je dodao da su u pitanju "sabotaža civilnih objekata, transportne i energetske infrastrukture, napadi na civile i predstavnike vlasti".

Brojne sabotaže na željeznici u Rusiji i napadi dronovima pripisuju se ukrajinskom režimu od pokretanja ruske ofanzive na Ukrajinu u februaru 2022. godine.

"Treba zaustaviti pokušaje stranih specijalnih službi da destabilizuju političku i društvenu situaciju u Rusiji", rekao je Vladimir Putin.

On je dodao da službe bezbjednosti nemaju lak zadatak, ali da imaju potencijal da osiguraju bezbjednost države, društva i građana Rusije.

Bonus video: