Preminula jedna od osoba ranjenih u napadu u Pragu

Broj žrtava tog zločina porastao na petnaest

2924 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Preminula je jedna od osoba ranjenih u oružanom napadu Davida K. u četvrtak u Pragu, čime je broj žrtava tog zločina porastao na 15, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Češke, Vit Rakušan.

On je danas naveo da je ta osoba kasnije umrla u bolnici i da među ubijenima nema stranih državljana. Policija češke saopštila je da su među povrijeđenima dva državljanina Ujedinjenih Arapskih Emirata i jedan Holandije, prenosi Radio Slobodna Evropa.

U pucnjavi na Filozofskom fakultetu u Pragu student istorije David K. u četvrtak je iz puške ubio 13 studenata i predavača, nakon toga i sebe, a 25 ranio.

Prethodno je David K. ubio svog oca u selu Hostounj kraj Praga i zatim poslao SMS poruku drugarici da ide da se ubije. Policija krenula za njim u potragu i evakuisala sporednu zgradu Filozofskog fakulteta gdje je imao predavanje ali je napadač umjesto toga ušao u glavnu zgradu u kojoj nije bilo policije, unio torbu sa više komada oružja i municijom i na četvrtom spratu pucao u ljude.

Počinilac zločina imao je dozvolu za posjedovanje osam komada oružja.

Policija u Češkoj uvela je pooštrene preventivne mjere za zaštitu takozvanih mekih ciljeva kao što su škole i bolnice i na ulice poslala više policajaca nego u redovnim okolnostima.

Pooštrene mjere bezbjednosti trajaće najmanje do 1. januara 2024.

Bonus video: