Regionalni guverner: Četiri osobe poginule u ruskim udarima na Herson

Ruska vojska gotovo svakodnevno sprovodi artijerijske napade na Herson, na jugu Ukrajine

3012 pregleda 0 komentar(a)
Ukrajinski vojnici (ilustracija), Foto: REUTERS
Ukrajinski vojnici (ilustracija), Foto: REUTERS

Najmanje četiri osobe poginule su, a devet je ranjeno u noćašnjim ruskim udarima na južni ukrajinski grad Herson, izjavio je regionalni guverner.

Ukrajinska vojska objavila je u redovnom dnevnom izvještaju da je presrela 14 od 15 dronova koje je Rusija uputila na Ukrajinu.

Ruska vojska gotovo svakodnevno sprovodi artijerijske napade na Herson, na jugu Ukrajine.

"Tokom protekle noći ruska vojska bombardovala je centar grada Hersona", napisao je u poruci preko Telegrama regionalni guverner Oleksander Prokudin.

On je naveo da je projektil pogodio stambenu zgradu, gdje je poginuo 87-godišnji muškarac i njegova 81-godišnja supruga, a 54-godišnjak ima povrede glave i noge.

Na drugom mjestu u centru Hersona spasilački timovi pronašli su tijelo još jedne osobe dok su raščišćavali ruševine.

U posljednja 24 časa u ruskim udarima na Herson poginulo je najmanje četvoro ljudi, a devet je ranjeno, među njima i dijete, rekao je Prokudin na Telegramu.

"Ruska vojska pogodila je stambene četvrti u toj oblasti, medicinske instalacije, školsku ustanovu i neophodnu infrastrkturu u Hersonu", naveo je.

On nije iznio više detalja o materijalnoj šteti.

Herson se nalazi sa druge strane prirodne linije fronta koju čini reka Dnjepar i gotovo je svakodnevno na meti artiljerijskih udara ruske vojske od kada su grad povratile ukrajinske snage u novembru 2022, poslije više mjeseci ruske okupacije.

Bonus video: