Među 50 najpopularnijih Francuza samo jedan političar, i to član krajnje desnice

Kao i svake godine od 2013. najpopularniji Francuz je pjevač Žan-Žak Goldman

6615 pregleda 2 komentar(a)
Bardela, Foto: Screenshot/Twitter/Jordan Bardella
Bardela, Foto: Screenshot/Twitter/Jordan Bardella

Među 50 najpopularnijih Francuza samo je jedan političar i to član ekstremne desničarske stranke Nacionalno okupljanje, Žordan Bardela, prenio je danas francuski Žurnal di dimanš.

"To nismo nikad vidjeli", prenio je list aludirajući na malu popularnost političara, jer je predsjednik Francuske Emanuel Makron tek na 63. mjestu.

Kao i svake godine od 2013. najpopularniji Francuz je pjevač Žan-Žak Goldman. Na drugom mjestu je takođe pjevač Floran Panji, a među prvih deset je astronaut Toma Peske koji je boravio na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

Goldman je godinama omiljena ličnost u Francuskoj. Prodao je više od 30 miliona nosača zvuka, a pored popularnosti kao autor i pjevač pop roka, poznat je po pisanju kompozicija za druge pjevače, kao i po humanitarnom radu.

Pored Goldmana i Panjija, Francuzi vole glumca Omara Sija, navodi se anketi agencije Ifop, koju je prenio Žurnal di dimanš.

Prva dama na spisku popularnosti je glumica Sofi Marso na 15. mjestu.

Od sportista, najpopularniji je penzionisani fudbaler sadašnji trener Zinedin Zidan na 16. mjestu, dok je zvijezda francuskog fudbala i Pari sen Žermena (PSG) Kilijan Mbape na 22. mjestu.

Bonus video: