Putin poručio da su ukrajinski udari na Belgorod teroristički akt, obećao još udara na ukrajinske ciljeve

Govoreći na sastanku sa vojnicima u vojnoj bolnici u Moskvi, Putin je rekao da udari, koji su uslijedili usred pojačanih ruskih vazdušnih napada na ukrajinske gradove Kijev i Harkov, "neće proći nekažnjeno"

6332 pregleda 6 komentar(a)
Putin govori na sastanku u vojnoj bolnici u Moskvi, Foto: Reuters
Putin govori na sastanku u vojnoj bolnici u Moskvi, Foto: Reuters

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je serija ukrajinskih raketnih udara na ruski pogranični grad Belgorod u kojima je poginulo 20 ljudi, a ranjeno 111 "teroristički akt" koji neće proći nekažnjeno i obećao još udara na ukrajinske ciljeve, prenosi agencija Rojters.

Govoreći na sastanku sa vojnicima u vojnoj bolnici u Moskvi, Putin je rekao da udari, koji su uslijedili usred pojačanih ruskih vazdušnih napada na ukrajinske gradove Kijev i Harkov, "neće proći nekažnjeno".

Putin je rekao da će Rusija nastaviti da udara na "osjetljive" vojne ciljeve u Ukrajini.

Vladimir Putin
foto: Reuters

Rusija poriče optužbe Zapada i Ukrajine da cilja civilnu infrastrukturu.

Putin je u razgovoru sa vojnicima rekao da se tok rata u Ukrajini mijenja u korist Rusije i da se Moskva nada okončanju rata, ali samo pod sopstvenim uslovima.

Putinovo tradicionalno novogodišnje obraćanje u nedjelju samo je usputno spominjalo rat u Ukrajini, što je oštar kontrast u odnosu na prošlogodišnji govor.

Do napada na Belgorod došlo je 30. decembra, a Rusija je za to optužila Ukrajinu.

Nakon toga, Rusija je kao odgovor izvršila više napada na Ukrajinu.

U Ukrajini nije bilo mira ni za Novu godinu.

Ukrajinski zvaničnici su saopštili da je Rusija izvela napade na Odesu, Lavov, Mikolajev, Dnjepar, dok je šef šireg regiona Donjecka, Denis Pušilin, kojeg je postavila Rusija kazao da je su u ukrajinskom granatiranju grada Donjecka poginule četiri, a da je ranjeno 13 osoba.

Bonus video: