Moskva: Sud odbacio kolektivnu tužbu protiv organizatorke žurke sa "skoro golim" zvanicama

Ne zna se da li će grupa tužilaca pokušati da tuži Anastasiju Ivlejevu pred nekim drugim sudom.

10706 pregleda 3 komentar(a)
Reper GeeGun i Ivlejeva na žurci, Foto: Reuters
Reper GeeGun i Ivlejeva na žurci, Foto: Reuters

Sud u Moskvi danas je odbacio kolektivnu tužbu protiv ruske TV voditeljke Anastasije Ivlejeve kojom je od nje zahtijevano 11 miliona dolara na ime nematerijalne štete zbog toga što je bila domaćica zabave na kojoj su gosti ohrabrivani da na sebi ne nose gotovo ništa.

Tužba protiv Ivlejeve jedan je od elemenata skandala koji je izbio nakon žurke u moskovskom noćnom klubu, organizovane prošlog mjeseca: jedan dobro poznati reper, čija su jedina "odjeća" bile čarape na polnom organu i stopalima, poslat je u zatvor.

Moskovski sud je odbacio kolektivnu tužbu iz proceduralnih razloga - proglasio se nenadležnim, jer, kako je saopštio, nije našao dokaz da Ivlejeva živi na području pod njegovom jurisdikcijom.

Ne zna se da li će grupa tužilaca pokušati da tuži Ivlejevu pred nekim drugim sudom.

Tužbom je traženo da se sredstva od naplaćene odštete uplate u korist ruskih vojnika koji se bore u Ukrajini.

Klubu u kojem je Ivlejeva priredila zabavu danas je, takođe sudskom odlukom, zabranjen rad zbog navodnog kršenja sanitarnih propisa.

Javna osuda zabave odražava sve vatreniji konzervatvni sentiment u Rusiji nakon što je predsjednik države Vladimir Putin optužio Zapad da podriva "tradicionalne vrijednosti", i nakon što se u toj zemlji rasplamsao nacionalizam usljed rata koji je Moskva povela protiv Ukrajine.

Bonus video: