Ukrajinske snage: Ukrajina pretrpjela masovni ruski raketni napad, Moskva ispalila najstrašnije hipersonične projektile

Protivvazdušna odbrana je oborila ruske rakete u najmanje pet regiona širom Ukrajine, prema lokalnim zvaničnicima iz tih pokrajina

2962 pregleda 11 komentar(a)
Djeca u skloništu u Kijevu, glavnom gradu Ukrajine, Foto: Reuters
Djeca u skloništu u Kijevu, glavnom gradu Ukrajine, Foto: Reuters

Ukrajina je pretrpjela masovni ruski raketni napad u ranim jutarnjim satima, saopštile su njene vazdušne snage, dodajući da je Moskva ispalila neke od svojih najstrašnijih hipersoničnih projektila, prenosi agencija Rojters.

Protivvazdušna odbrana je oborila ruske rakete u najmanje pet regiona širom Ukrajine, prema lokalnim zvaničnicima iz tih pokrajina.

Međutim, nisu dati detalji o tome da li je neki cilj pogođen, a zvaničnici su dali daleko manje informacija o napadu nego inače.

Ukrajinske vazduhoplovne snage upozorile su tokom napada da je Rusija ispalila rakete Kinžal -- možda najtežu konvencionalnu rusku raketu za obaranje, koja se kreće brzinom nekoliko puta većom od zvuka.

Policija u sjevernom regionu Černihova objavila je sliku velikog kratera napravljenog od oborene rakete.

"Usljed gađanja neprijateljske rakete oštećeno je više privatnih kuća i nestambenih objekata, jedan objekat je praktično uništen", napisala je policija i dodala da je jedan pas stradao, a da nema povrijeđenih.

Bonus video: