London: Milioner osumnjičen da je gurnuo ženu pred autobus dok je džogirao

Snimak na kojem se vidi kako muškarac koji džogira gura prolaznicu pod autobus objavljen je na internetu. 33-godišnja žena izbjegla je veće povrede samo zbog dobrih refleksa vozača dabldekera koji ju je izbjegao u posljednjem trenutku
0 komentar(a)
Džogiranje, Foto: Screenshot (YouTube)
Džogiranje, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 11.08.2017. 16:05h

Muškarac star 50 godina uhapšen je u Londonu zbog sumnje da je tokom džogiranja gurnuo prolaznicu pred autobus, piše britanski "Independent", a prenosi B92.

Riječ je o milioneru Eriku Belkvistu iz SAD koji u Londonu radi kao investicioni bankar. Međutim, on tvrdi da u vrijeme incidenta uopšte nije bio u zemlji, kao i da za to ima "neoborive dokaze".

Snimak na kojem se vidi kako muškarac koji džogira gura prolaznicu pod autobus objavljen je na internetu. 33-godišnja žena izbjegla je veće povrede samo zbog dobrih refleksa vozača dabldekera koji ju je izbjegao u posljednjem trenutku.

Muškarac odgovoran za incident identifikovan je kao Erik Belkvist i on je uhapšen u londonskom naselju Čelsi u kojem živi.

Međutim, iz advokatske kancelarije koja zastupa Belkvista navode da on "kategorično negira umiješanost", kao i da ima "neoboriv dokaz da je u vrijeme incidenta bio u Sjedinjenim Državama".

Belkvist radi za privatnu investicionu firmu Haton Kolins od 2002. godine, a diplomirao je na Univerzitetu Kolorado u SAD.

U saopštenju policije nakon hapšenja Belkvista se navodi da se incident dogodio oko 7.40 u petak 5. maja.

"Žena je šetala preko Putni mosta na istočnu stranu ka stanici metroa, kada ju je muškarac koji je džogirao gurnuo pred autobus koji ju je za malo izbjegao. Autobus je stao i neki putnici su izašli i pomogli joj. Imala je manje povrede. Oko 15 minuta kasnije džoger se vratio u suprotnom pravcu preko mosta. Žrtva je pokušala da priča sa njim, ali je on nije prepoznao i nastavio je da džogira. Istraga je u toku”, navodi se u saopštenju.

Belkvist je zadržan u pritvoru.

Bonus video: