Srušio se ruski vojni avion koji je prevozio ukrajinske ratne zarobljenike, guverner kaže da su svi poginuli

Kako je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo, komisija Vojno-kosmičkih snaga došla je na mjesto pada aviona. U avionu je bilo 65 ukrajinskih zarobljenika

39848 pregleda 53 reakcija 29 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ažurirano: 24.01.2024. 12:40h

Guverner ruske oblasti Belgorod rekao je da su svi ljudi koji su bili u vojnom transportnom avionu koji se srušio danas u tom regionu poginuli, prenosi agencija Rojters.

Ministarstvo odbrane u Moskvi je ranije danas saopštilo da se ruski vojno-transportni avion Il-76 sa 65 ukrajinskih ratnih zarobljenika, šest članova posade i troje pratilaca, srušio u oblasti Belgorod na granici sa Ukrajinom.

"Oko 11.00 po moskovskom vremenu (9.00 po srednjoevropskom) avion Il-76 srušio se u oblasti Belgorod... U letjelici je bilo 65 vojnika zatvorenika ukrajinskih oružanih snaga koji su prevoženi u Belgorodsku oblast radi razmjene, šest članova posade i tri pratioca", navelo je ministarstvo.

Kako je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo, komisija Vojno-kosmičkih snaga došla je na mjesto pada aviona.

Predstavnik okružnih službi za vanredne situacije rekao je za rusku agenciju TASS da su ekipe hitne medicinske pomoći otišle na mjesto pada aviona u okrugu Koročanski.

Bonus video: