Ukrajinska vojska i zvaničnici: Ruska vojska pokrenula još jedan talas napada dronovima, uništeno 40

Posljednji napadi uslijedili su nakon smrtonosnog udara dronom dan ranije na Harkov, drugi po veličini ukrajinski grad na istoku zemlje i blizu granice sa Rusijom, prenio je Ukrajinski servis Radija Slobodna Evropa

5227 pregleda 1 komentar(a)
Detalj nakon jednog od prethodnih napada na Kijev, Foto: Reuters
Detalj nakon jednog od prethodnih napada na Kijev, Foto: Reuters

Ruska vojska pokrenula je još jedan talas napada dronovima na mete širom Ukrajine, uključujući prijestonicu, saopštili su rano u nedjelju ukrajinska vojska i zvaničnici.

Posljednji napadi uslijedili su nakon smrtonosnog udara dronom dan ranije na Harkov, drugi po veličini ukrajinski grad na istoku zemlje i blizu granice sa Rusijom, prenio je Ukrajinski servis Radija Slobodna Evropa.

Rusija izvodi nove napade dok se Kijev suočava s potencijalnim prekidom u vojnom snabdijevanju iz SAD pošto republikanski poslanici blokiraju paket pomoći vrijedan 61 milijardu dolara zbog zahtjeva za dubokim promjenama u politici oko zaštite granice SAD.

Vazduhoplovstvo Ukrajine saopštilo je na Telegramu da su njeni sistemi protivvazdušne odbrane preko noći uništili 40 od 45 bespilotnih letjelica Šahid koje je lansirala Rusija, od kojih su mnoge navodno ciljale lučku infrastrukturu na jugu zemlje.

"Vazdušna uzbuna u prijestonici trajala je skoro dva sata", rekao je na Telegramu šef vojne uprave Kijeva Sergej Popko.

Popko je rekao da su svi dronovi iznad Kijeva uništeni. Prema prvim izvještajima, u Kijevu ili okolini nije bilo žrtava ili materijalne štete.

Bonus video: