Kralj Čarls prvi put u javnosti od objave da ima rak: Prisustvovao crkvenoj službi

Kralj, odjeven u braon kaput i noseći kišobran, mahnuo je dok je sa svojom suprugom Kamilom stigao u crkvu Svete Marije Magdalene u Sandringemu u istočnoj Engleskoj

8113 pregleda 6 komentar(a)
Čarls maše, Foto: Reuters
Čarls maše, Foto: Reuters

Britanski kralj Čarls prisustvovao je danas crkvenoj službi u svom prvom javnom pojavljivanju od kada je prošle nedjelje objavljeno da mu je dijagnostikovan rak i da će odložiti neke angažmane kako bi se podvrgao liječenju.

Kralj, odjeven u braon kaput i noseći kišobran, mahnuo je dok je sa svojom suprugom Kamilom stigao u crkvu Svete Marije Magdalene u Sandringemu u istočnoj Engleskoj, prenosi agencija Rojters.

Bakingemska palata saopštila je u ponedeljak da je Čarlsu (75) dijagnostikovan neodređeni oblik raka.

Kralj je na tronu manje od 18 mjeseci nakon smrti svoje majke kraljice Elizabete.

Čarls, koji provodi vrijeme na svom seoskom imanju u Sandringemu, objavio je u subotu poruku u kojoj izražava zahvalnost dobronamjernim ljudima nakon što mu je uspostavljena dijagnoza.

Dok je bio na liječenju, Čarls je odložio javne angažmane, ali planira da nastavi sa velikim dijelom svog privatnog rada kao monarh, uključujući nedjeljnu audijenciju kod premijera i bavljenje državnim papirima.

Rak je otkriven kada je Čarls ostao tri noći u bolnici prošlog mjeseca, gdje je bio podvrgnut korektivnoj proceduri zbog benignog uvećanja prostate.

Osim što su potvrdili da nije riječ o raku prostate, palata nije dala nikakve dodatne detalje.

Bonus video: