Ukrajinske vazduhoplovne snage: Uništeno 14 od 17 dronova i krstareća raketa koje je lansirala Rusija

Oleh Sinehubov, guverner oblasti Harkov na sjeveroistoku Ukrajine, rekao je kasno u nedjelju da je Rusija napala njegov region raketama ispaljenim iz sistema S-300 u ruskoj oblasti Belgorod koja se graniči sa Ukrajinom

6249 pregleda 0 komentar(a)
Detalj nakon jednog od prethodnih napada na Harkov, Foto: Reuters
Detalj nakon jednog od prethodnih napada na Harkov, Foto: Reuters

Ukrajinski sistemi protivvazdušne odbrane uništili su 14 od 17 dronova koje je Rusija lansirala tokom noći i jednu krstareću raketu Kh-59, saopštile su danas ukrajinske vazduhoplovne snage, prenosi agencija Rojters.

Vazduhoplovstvo je u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram saopštilo da je Rusija takođe lansirala rakete iz raketnih sistema zemlja-vazduh dugog dometa S-300, ali nije navela koliko i da li su pogodile neke ciljeve.

Oleh Sinehubov, guverner oblasti Harkov na sjeveroistoku Ukrajine, rekao je kasno u nedjelju da je Rusija napala njegov region raketama ispaljenim iz sistema S-300 u ruskoj oblasti Belgorod koja se graniči sa Ukrajinom.

On je rekao da prema preliminarnim informacijama nema povrijeđenih, ali da su oštećene fasade na nekim nestambenim zgradama.

Guverner Dnjepropetrovske oblasti Serhij Lisak rekao je kasno u nedelju da je Rusija napala grad Pavlograd dronovima.

Nastradalih nije bilo, ali su pojedini djelovi grada ostali bez struje.

Rojters nije bio u mogućnosti da nezavisno provjeri izvještaje.

I Rusija i Ukrajina pojačale su svoje vazdušne napade daleko od linije fronta posljednjih mjeseci, ciljajući jedna drugu na kritičnu energetsku, vojnu i transportnu infrastrukturu.

Bonus video: