Supruga Alekseja Navaljnog: Putin odgovoran za sve užasne stvari u Rusiji

Julija Navaljna je govorila o odluci koju je morala da donese o tome da li da ostane u Minhenu i govori, ili da se odmah vrati svojoj djeci. Odlučila je da uradi ono što bi uradio njen muž - da govori na konferenciji u Minhenu

15390 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Julija Navaljna, Foto: Reuters
Julija Navaljna, Foto: Reuters

Supruga vodećeg ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog za koga je zvanično saopšteno da je danas umro u ruskom zatvoru, Julija, izjavila je na Minhenskoj konferenciji o bezbjednosti da je predsjednik Rusije Vladimir Putin "lično odgovoran za sve užasne stvari" u toj zemlji.

Julija Navaljna je govorila o odluci koju je morala da donese o tome da li da ostane u Minhenu i govori, ili da se odmah vrati svojoj djeci.

Odlučila je da uradi ono što bi uradio njen muž - da govori na konferenciji.

Rekla je da ne zna da li treba vjerovati "užasnim vijestima" o smrti svog utamničenog supruga, ali, "ako je to tačno, želim da Putin i svi oko njega znaju da će odgovarati za sve što su učinili našoj zemlji, mojoj porodici. I taj dan će doći vrlo brzo" - prenio je londonski list "Gardijan".

Navaljna je pozvala međunarodnu zajednicu da se "okupi i kazni užasni režim" u Rusiji.

Majka Alekseja Navaljnog, Ljudmila Navaljna, posljednji put je vidjela svog sina u zatvoru u ponedjeljak i on je bio "zdrav i veseo", rekla je ona ruskom nezavisnom novinskom izdanju Novaja Gazeta.

"Ne želim saučešća. Vidjela sam sina u zatvoru 12. februara, bili smo u posjeti. Bio je živ, zdrav i veseo", kazala je ona.

Bonus video: