Marsej: Okupala se u burkiniju, izbacili je s bazena, naplatili joj čišćenje

Organizacija za borbu protiv islamofobije CCIG objavila je da je član osoblja turističkog objekta zamolio goste da napuste bazen jer se žena poznata pod imenom Fadila okupala u njemu u burkiniju
121 pregleda 20 komentar(a)
Žena, burkini, Foto: Screenshot (YouTube)
Žena, burkini, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 08.08.2017. 06:34h

Žena muslimanske vjeroispovijesti bila je na odmoru u blizini francuskog grada Marseja,a uprava je prije dva dana ispraznila bazen i naplatila joj čišćenje jer se kupala u burkiniju.

Burkini je kupaći kostim koji pokriva cijelo tijelo i postao je predmet burne rasprave nakon zabrane nošenja na plažama, koja je uslijedila zbog terorističkih napada prošle godine.

Francuski sud je odbacio zabranu burkinija, zbog kog je policija patrolirala plažama kako bi protjerala muslimanke ili ima naplatila kazne.

Organizacija za borbu protiv islamofobije CCIG objavila je da je član osoblja turističkog objekta zamolio goste da napuste bazen jer se žena poznata pod imenom Fadila okupala u njemu u burkiniju.

Uprava odmarališta je zatim pozvala njenog supruga i zamolila da do kraja boravka Fadila više ne koristi bazen. Dostavili su im račun za čišćenje od 440 funti.

Fadila je izjavila da je “razočarana, šokirana i povrijeđena činjenicom da neko može toliko da poludi zbog jednog burkinija“.

Bonus video: