Fon der Lajen u Kijevu: Podržala "izuzetan otpor ukrajinskog naroda"

Ona je u poruci objavljenoj uz fotografiju sa željezničke stanice u Kijevu, istakla da EU "više nego ikad podržava čvrsto Ukrajinu, finansijski, ekonomski, vojno, moralno", kako je navela, "dok zemlja konačno ne bude slobodna"

6898 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Fon der Lajen u Kijevu, Foto: Twitter
Fon der Lajen u Kijevu, Foto: Twitter

Predsjednica Evropske komisije (EK) Ursula fon der Lajen podržala je danas, po dolasku u Kijev na samu drugu godišnjicu od početka ruske invazije na Ukrajinu, "izuzetan otpor ukrajinskog naroda" .

Ona je u poruci objavljenoj uz fotografiju sa željezničke stanice u Kijevu, istakla da EU "više nego ikad podržava čvrsto Ukrajinu, finansijski, ekonomski, vojno, moralno", kako je navela, "dok zemlja konačno ne bude slobodna".

U zajedničkoj izjavi čelnika EU povodom druge godišnjice rata u Ukrajini objavljenoj juče ocijenjeno je Unija jedinstvenija "nego ikad" u podršci Ukrajini.

"Više nego ikad ostajemo ujedinjeni i verni našem obećanju da podržavamo Ukrajinu koliko dugo je potrebno", napisali su u saopštenju.

Danas se navršavaju dvije godine od početka ruske invazije na Ukrajinu.

Italija, kao predsjedavajuća Grupom sedam industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta (G7) će održati virtuelni samit sa predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim u znak podrške njegovoj zemlji.

Skupovi podrške Ukrajini povodom druge godišnjice od početka ruske invazije održaće se i u Berlinu, Londonu, Varšavi, Parizu.

Bonus video: