Španska policija: Uhapšen jedan od najtraženijih bjegunaca u Francuskoj

Marsejski klan navodno švercuje kanabis u Španiju i posjeduje veliki arsenal ratnog oružja, navodi se u saopštenju španske policije

7224 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Francuz za kojeg se pretpostavlja da je "glavni član marsejskog klana" koji se bavi trgovinom narkotika, uhapšen je danas u Španiji, saopštila je tamošnja policija, koja ga je predstavila kao "jednog od najtraženijih bjegunaca u Francuskoj".

Kriminalac, protiv kojeg je raspisana evropska potjernica, uhapšen je u jednom baru na obali južno od Barselone, i identifikovan je kao Žan-Antoni Blas, rođen 1990. godine, navodi se u saopštenju španske policije.

Uhapšeni je osuđen na 10 godina zatvora u Francuskoj zbog trgovine drogom, ilegalnog posjedovanja oružja, prekršaja protiv javnog reda i bezbjednosti i pripadnosti organizovanoj kriminalnoj bandi.

Pobjegao je tokom policijske operacije koja je vođena protiv njega u martu 2023. u Francuskoj. Tokom bjekstva je koristio četiri različita identiteta.

Marsejski klan navodno švercuje kanabis u Španiju i posjeduje veliki arsenal ratnog oružja, dodaje se u saopštenju španske policije.

Bonus video: