Lavrov: Trampov izaslanik za pregovore o Ukrajini uskoro će doći u Moskvu

Prema riječima Lavrova, Tilerson ga je pitao za detalje o mjerama koje je Moskva najavila kao odgovor na američke sankcije
0 komentar(a)
Sergej Lavrov, Foto: Reuters
Sergej Lavrov, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.08.2017. 14:17h

Specijalni izaslanik američkog predsjednika Donalda Trampa za pregovore o Ukrajini uskoro će doći u Moskvu, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Šef ruske diplomatije je rekao da mu je to kazao američki državni sekretar Reks Tilerson tokom današnjeg razgovora u Manili, na marginama godišnjeg foruma Asocijacije država jugoistočne Azije (ASEAN).

Izaslanik Kurt Volker doći će u Rusiju da bi sa ruskim izaslanikom za rješavanje ukrajinske krize Vladislavom Surkovim razgovarao o sukobu na istoku Ukrajine.

Volker je prvi put otišao u Ukrajinu prošlog meseca, ubrzo pošto je imenovan za izaslanika.

Šef ruske diplomatije je rekao da se s američkim kolegom sastao jer nema alternative dijalogu.

Prema njegovim riječima, Tilerson ga je pitao za detalje o mjerama koje je Moskva najavila kao odgovor na američke sankcije.

Lavrov je izjavio da je objasnio Tilersonu kako će Rusija sprovesti te mjere, ali nije iznio detalje.

Moskva je saopštila da SAD moraju da smanje broj svojih diplomata u Rusiji za 755.

Lavrov je, takođe, rekao da se Tilerson saglasio o nastavku dijaloga američkog podsekretara Tomasa Šenona i zamjenika ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Rjabkova.

Taj kanal komunikacije je bio uspostsavljen radi rješavanja hitnih pitanja, ali ga je Rusija prekinula kada su SAD pooštrile sankcije.

Bonus video: