Guverner: Ukrajinski dron pogodio skladište goriva u Kursku

Vlasti ruskih oblasti Belgorod i Voronjež saopštile su u srijedu odvojeno da su ukrajinske bespilotne letjelice oborene iznad ta dva pogranična regiona

4758 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.03.2024. 10:04h

Guverner ruske Kurske oblasti, koja se graniči sa Ukrajinom, rekao je danas da je lokalno skladište goriva i maziva zapaljeno nakon što ga je udario ukrajinski dron, prenosi agencija Rojters.

Na snimku objavljenom na Telegramu, lokalni guverner Roman Starovoit rekao je da niko nije povrijeđen i da gori rezervoar za gorivo.

Portparol ruske kompanije "Metaloinvest" rekao je da je njihova rafinerija rude gvožđa "Mihajlovski GOK" u ruskoj oblasti Kursk normalno radila danas nakon što su je ukrajinski dronovi udarili dva puta u incidentima u razmaku od oko dva sata, prenio je Rojters.

Vlasti ruskih oblasti Belgorod i Voronjež saopštile su u srijedu odvojeno da su ukrajinske bespilotne letjelice oborene iznad ta dva pogranična regiona.

Rojters prenosi i da su ukrajinske vazduhoplovne snage saopštile da je ukrajinska protivvazdušna odbrana oborila 38 od 42 ruska drona koji su lansirani preko noći.

To je jedan od najvećih ruskih napada dronovima na ukrajinske regione u posljednjih nekoliko nedjelja.

Vazdušne snage su saopštile da su dronovi kamikaze "Šahid" oboreni iznad juga, centra, zapada i sjeveroistoka zemlje.

Vazdušna upozorenja u nekim regionima trajala su više od dva sata.

Regionalni zvaničnici u Sumiju na sjeveroistoku prijavili su nekoliko pogodaka dronovima u različitim djelovima grada, ali nisu dali detalje o šteti ili žrtvama. U oblasti Harkov u napadu je oštećena školska zgrada, a u Dnjepropetrovskoj oblasti je pogođen dalekovod, saopštili su regionalni zvaničnici.

Bonus video: