Ministarstvo odbrane Rusije: Uništili smo šest ukrajinskih dronova

U međuvremenu, litvanske obavještajne agencije su u izvještaju od 7. marta navele da visoke cijene nafte, izbjegavanje sankcija i državna ulaganja daju Rusiji dovoljno resursa da se bori u Ukrajini sadašnjim intenzitetom još najmanje dvije godine

5444 pregleda 0 komentar(a)
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu, Foto: Reuters
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu, Foto: Reuters

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je 7. marta uništilo šest ukrajinskih dronova u tri ruska regiona. Jedan dron je presretnut iznad Kurske oblasti, tri su uništene iznad Brjanske oblasti, a još dva su uništena u Tulskoj oblasti.

Trenutno nema izvještaja o žrtvama ili šteti.

Dan ranije ukrajinski dron je udario u rudarsko-prerađivačku fabriku "Mihajlovski" u Železnogorsku, u Kurskoj oblasti, izazvavši požar nakon što je udario u rezervoar za gorivo. Ukrajina nije komentarisala tu vijest,.

U međuvremenu, litvanske obavještajne agencije su u izvještaju od 7. marta navele da visoke cijene nafte, izbjegavanje sankcija i državna ulaganja daju Rusiji dovoljno resursa da se bori u Ukrajini sadašnjim intenzitetom još najmanje dvije godine.

Agencije su, u svojoj godišnjoj procjeni prijetnji s kojima se suočava baltička zemlja, navele da je Rusija reformisala i ojačala svoju vojsku desetkovanu borbom u Ukrajini 2023. i da je na putu da proširi svoje vojne kapacitete duž granice s NATO-om, uključujući i Finsku, koja se pridružila alijansi prošle godine.

"Moskva je u stanju da procjeni naučene lekcije i poboljša svoju borbenu efikasnost", dodale su agencije.

Bonus video: