Ruska jedinica koja se bori za Ukrajinu tvrdi da je preuzela još jedno selo u Rusiji

"Selo Tiotkino, u Kurskoj oblasti potpuno je pod kontrolom ruskih oslobodilačkih snaga" saopštila je preko Telegrama jedinica pod nazivom "Legija slobode Rusije"

4672 pregleda 8 komentar(a)
Pripadnici "Legije slobode Rusije" u okolini Donjecka, Foto: Reuters
Pripadnici "Legije slobode Rusije" u okolini Donjecka, Foto: Reuters

Jedinica ruskih volontera, koji se bore za Ukrajinu, saopštila je danas da su preuzeli kontrolu nad jednim ruskim selom na ukrajinskoj granici, u okviru oružanog upada na rusku teritoriju, za koji ruske snage tvrde da je odbijen.

"Selo Tiotkino, u Kurskoj oblasti potpuno je pod kontrolom ruskih oslobodilačkih snaga" saopštila je preko Telegrama jedinica pod nazivom "Legija slobode Rusije".

"Vojska (Vladimira) Putina brzo napušta selo i ostavlja iza sebe položaje i teško naoružanje", piše u toj objavi.

Ruski dobrovoljci koji se bore za Ukrajinu izjavili su ranije danas da su napali rusko selo u blizini ukrajinske granice, u kopnenoj operaciji koja je uslijedila nakon napada dronom na više regiona Rusije. Oni su preko Telegrama javili da su prešli granicu.

Rusija je danas saopštila da je tokom noći i jutra odbila više napada iz Ukrajine na svoje pogranične oblasti, kao i da je spriječila svaki proboj na rusku teritoriju.

Ruske vlasti naredile su danas zatvaranje škola u ruskom gradu Kursku, glavnom gradu istoimene oblasti, koja se graniči sa Ukrajinom, poslije pomenutih napada sa ukrajinske teritorije.

Gradonačelnik Kurska Igor Kucak napisao je na Telegramu da je zbog "nedavnih događaja" odlučio da će đaci pratiti nastavu na daljinu, do petka 15. marta.

Talas napada ukrajinskih dronova takođe je izveden na rusku teritoriju, a njih oko 15 ciljalo je Kursku oblast, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

Bonus video: