Gladkov: U ukrajinskim napadima na Belgorod poginule tri osobe, pet ranjenih kada je dron udario u auto

Napadi dolaze dan nakon što je u ruskom napadu na Odesu ubijeno najmanje 20 osoba, a 70 ranjeno. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da će ruske snage koje su 15. marta napale Odesu od kijevskih snaga dobiti "pravedan odgovor”

6143 pregleda 1 komentar(a)
Detalj nakon napada, Foto: Reuters
Detalj nakon napada, Foto: Reuters

Najmanje tri osobe poginule su u ukrajinskim napadima na pogranični grad Belgorod u Rusiji 16. marta, dok je u regiji Samare pogođena rafinerija nafte.

Regionalni guverner Vjačeslav Gladkov rekao je da su poginuli muškarac i dvije žene, a još tri osobe su ranjene u Belgorodu. Rekao je i da je još pet osoba ranjeno kada je ukrajinski dron udario u automobil u selu Glotovo, dva kilometra od granice.

Napad ukrajinskog drona doveo je do požara u rafineriji nafte koja pripada ruskom naftnom divu Rosnjeftu u regiji Samara, nekih 850 km jugoistočno od Moskve, rekao je regionalni guverner Dmitri Azarov.

Rekao je i da je spriječen napad na drugu rafineriju. Nema podataka o mogućim žrtvama.

Napadi dolaze dan nakon što je u ruskom napadu na Odesu ubijeno najmanje 20 osoba, a 70 ranjeno. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da će ruske snage koje su 15. marta napale Odesu od kijevskih snaga dobiti "pravedan odgovor”.

Ruska Federalna služba bezbjednosti (FSB) saopštila je da je uhapsila 61-godišnjeg Rusa zbog planiranja, kako je nazvala, terorističkog napada u ime Ukrajine u regiji Sverdlovsk.

Državna novinska agencija TASS prenijela je izjavu FSB-a da je čovjeka regrutovala kijevska obavještajna služba u Lavovu i poslala ga u Rusiju. Naveli su da je osoba sve priznala i da sarađuje u istrazi.

Ukrajina je ranije rekla da cilja na Transsibirsku željeznicu, ključnu rutu za ruski teret koji prolazi zemljom.

Bonus video: