Poljski poljoprivrednici ponovo blokirali granicu sa Njemačkom i prouzrokovali zastoj

Oni protestuju već nedeljama protiv politike Evropske unije vezane uz subvencije agrara. Jedan od razloga protesta je i uvoz jeftinijih poljoprivrednih proizvoda iz Ukrajine.

2954 pregleda 0 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Poljski poljoprivrednici ponovo su blokirali najprometniji granični prelaz između Njemačke i Poljske, pored grada Frankfurt na Odri, što je prouzrokovalo zastoje sa obje strane granice.

„U Frankfurtu i Gubenu su blokirani granični prelazi, a i u samom Frankfurtu se stvaraju velike gužve“, saopštila je policija u Frankfurtu na Odri u saveznoj pokrajini Brandenburg.

Prema najavama ljudi koji protestuju, blokada će trajati do srijede, prenosi N1.

Poljski poljoprivrednici protestuju već nedeljama protiv politike Evropske unije vezane uz subvencije agrara. Jedan od razloga protesta je i uvoz jeftinijih poljoprivrednih proizvoda iz Ukrajine.

I na njemačkoj strani poljoprivrednici već nedjeljama protestuju protiv politike njemačke vlade i ukidanju subvencija za gorivo.

U nekoliko navrata je zbog blokada dolazilo do saobraćajnih nesreća. Prije nekoliko dana, poljoprivrednici su na put u blizini Berlina prosuli đubrivo poslije čega se dogodila saobraćajna nesreća sa nekoliko povređenih.

Poljoprivrednici su u nekoliko navrata napadali i kolone u kojima su se nalazili članovi vlade, pripadnici stranke Zeleni, koje poljoprivrednici optužuju za vladinu agrarnu politiku.

Bonus video: