Napad dronova na ruski grad u blizini baze strateških bombardera

Stanovnici Engelsa prijavili su na društvenim mrežama do četiri eksplozije u gradu, a rusko ministarstvo odbrane je saopštilo da su četiri ukrajinske bespilotne letjelice oborene

3639 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Guverner ruske regije Saratov kaže da je odbijen napad dronova 20. marta iznad grada Engelsa, u blizini zračne baze u kojoj se nalaze strateški bombarderi korišćeni u napadima na Ukrajinu.

Guverner Roman Busargin rekao je na Telegramu da nema neposrednih izvještaja o žrtvama ili šteti.

Stanovnici Engelsa prijavili su na društvenim mrežama do četiri eksplozije u gradu. Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da su četiri ukrajinske bespilotne letjelice oborene iznad Saratovske oblasti i jedna iznad oblasti Belgorod.

Engels, koji se nalazi oko 700 kilometara od ukrajinske granice, bio je meta ranijih napada 2022. godine.

U Ukrajini je u ruskom granatiranju oblasti Dnjepropetrovsk rano 20. marta ranjeno najmanje pet osoba i oštećeno nekoliko stambenih zgrada, rekao je guverner regije Serhij Lisak na Telegramu.

Ukrajinska vojska je 20. marta saopštila da je oko 150 naselja u devet regiona-Černihiv, Sumi, HarkIv, Lugansk, Donjeck, Zaporožje, Dnjepropetrovsk, Herson i Nikolajev bilo pod ruskim granatiranjem u protekla 24 sata.

Bonus video: