Kejt Midlton otkriven rak: Podvrgnuta preventivnoj hemoterapiji

Midlton je rekla da su kasniji testovi otkrili da je rak pronađen, ali je rekla da je dobro i da je jača

23141 pregleda 23 reakcija 14 komentar(a)
Kejt Midlton i njen suprug, prestolonasljednik princ Vilijam, Foto: Reuters
Kejt Midlton i njen suprug, prestolonasljednik princ Vilijam, Foto: Reuters

Kejt Midlton, britanska princeza od Velsa, rekla je danas da je podvrgnuta preventivnoj hemoterapiji nakon što su testovi urađeni poslije teške abdominalne operacije u januaru otkrili da je rak bio prisutan, javlja Rojters.

Midlton (42), supruga prestolonasljednika princa Vilijama, provela je dvije nedjelje u bolnici u januaru nakon što je, kako je njena kancelarija tada rekla, bila uspješna, planirana operacija za nekancerozno, ali neodređeno stanje.

Međutim, u video poruci, Midlton je rekla da su kasniji testovi otkrili da je rak pronađen, ali je rekla da je dobro i da je jača.

"Moj medicinski tim je zato savjetovao da se podvrgnem kursu preventivne hemoterapije i sada sam u ranoj fazi tog liječenja“, rekla je Kejt na snimku koji je snimljen u srijedu.

"Ovo je, naravno, bio veliki šok, a Vilijam i ja smo činili sve što smo mogli da ovo procesuiramo i vodimo privatno zbog naše mlade porodice", kazala je ona.

Kralj Čarls je u februaru otkrio da će i on biti na liječenju od raka, što znači da je morao da odloži svoje javne kraljevske dužnosti. Njena kancelarija, Kensingtonska palata, saopštila je da neće dati više detalja o vrsti raka.

Rečeno je da je na putu oporavka i da je preventivna hemoterapija počela u februaru. Poslije njene operacije, iz palate su rekli da se Kejt neće vratiti na službene dužnosti do poslije Uskrsa, ali je njeno odsustvo iz javnog života izazvalo intenzivne spekulacije na društvenim mrežama.

Ona i Vilijam su željeli privatnost u vezi sa rakom sve dok njihova djeca, princ Džordž (10), princeza Šarlot (8) i princ Luis (5), ne započnu školski raspust koji je počeo danas.

"Trebalo mi je vremena da se oporavim od velike operacije da bih započela liječenje. Ali, što je najvažnije, trebalo nam je vremena da sve objasnimo Džordžu, Šarlot i Luisu na način koji im odgovara i da ih uvjerimo da ću biti dobro", rekla je.

"Kao što sam im rekla; dobro sam i svakim danom postajem sve jači fokusirajući se na stvari koje će mi pomoći da se izlečim; u svom umu, tijelu i duhu", kazala je Midlton.

Ona se nije pojavila na javnom događaju otkako se pridružila drugim članovima kraljevske porodice na crkvenoj službi na Božić.

Bonus video: