Ekološki aktivisti prerušeni u klovnove upali u rafineriju nafte u Francuskoj: "Dosta sa zločinima i klonovskim igrama"

Aktivisti su došli da osude "klovnovske igre" naftnog giganta i zbog toga su nosili maske, crvene perike, kockaste košulje i klovnovske noseve

4214 pregleda 3 komentar(a)
Ekološki aktivisti  organizacije "Extinction Rebellion", Foto: Reuters
Ekološki aktivisti organizacije "Extinction Rebellion", Foto: Reuters

Oko 60 ekoloških aktivista organizacije "Extinction Rebellion" prerušeni u klovnove, upali su danas u rafineriju nafte TotalEnerži (TotalEnergies) na zapadu Francuske, gdje su protestovali nešto manje od sat vremena, javila je agencija Frans pres sa lica mjesta.

Aktivisti su došli da osude "klovnovske igre" naftnog giganta i zbog toga su nosili maske, crvene perike, kockaste košulje i klovnovske noseve.

Oni su ušli u rafineriju kroz isječenu ogradu, obišli lokaciju i razišli se. Aktivisti su na jednom visokom betonskom rezervoaru napisali "Dosta sa zločinima i klonovskim igrama".

"Rafinerija svjesno zagađuje životnu sredinu 100 godina i sve nas dovodi u opasnost. Ovdje smo da bi se čula klimatska vanredna situacija, na mjestu zločinačkog poduhvata", rekla je jedna aktivistkinja za AFP.

Nekoliko radnika je bilo prisutno tokom protesta aktivista, a prisutni su bili i pripadnici žandarmerije.

Međunarodna organizacija "Extinction Rebellion" posebno se zalaže za prepoznavanje ozbiljnosti i hitnosti trenutnih ekoloških kriza, kao i za smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte.

Bonus video: