UZNEMIRUJUĆE Ispitivanje osumnjičenih za napad u Moskvi: Krvava lica, dvojica priznaju krivicu...

Prema ruskim medijima i poslaniku Aleksandru Hinštajnu, neki od osumnjičenih su iz Tadžikistana, bivše sovjetske republike u centralnoj Aziji koja se nalazi pored Avganistana, gdje je aktivna grupa Islamska država, koja je preuzela odgovornost za napad u Moskvi

47008 pregleda 80 reakcija 73 komentar(a)
Današnja fotografija: Koncertna dvorana u kojoj došlo do napada 22. marta, Foto: Reuters
Današnja fotografija: Koncertna dvorana u kojoj došlo do napada 22. marta, Foto: Reuters

Ruska televizija je danas emitovala snimke ispitivanja poslije hapšenja četvorice osumnjičenih napadača koji su u petak napali koncertnu dvoranu u predgrađu Moskve i ubili 133 osobe.

Ruske vlasti saopštile su danas da je uhapšeno 11 osoba, uključujući četvoricu navodnih napadača, stranih državljana, u regionu Brjanska, koji se graniči sa Ukrajinom i Bjelorusijom.

Ruski javni emiter Pervi Kanal prikazao je snimak na kojem osumnjičene odvode naoružani policajci, od kojih trojicu krvavih lica.

Upozorenje Uznemirujući video:

Jedan od osumnjičenih ima veliki bijeli zavoj oko glave i krv na desnom uhu.

Na snimku saslušanja dvojica osumnjičenih priznaju krivicu, a jedan kaže da su radili za novac.

Prema ruskim medijima i poslaniku Aleksandru Hinštajnu, neki od osumnjičenih su iz Tadžikistana, bivše sovjetske republike u centralnoj Aziji koja se nalazi pored Avganistana, gdje je aktivna grupa Islamska država, koja je preuzela odgovornost za napad u Moskvi.

Istražitelji nisu pominjali nacionalnost osumnjičenih, samo su ukazali da nisu Rusi.

Pervi Kanal je takođe emitovao odlomak snimaka ispitivanja čovjeka sa krvavim zavojem oko desnog uha.

Ta televizija nije pomenula još jedan snimak emitovan na društvenim mrežama, čiju autentičnost nije mogao da provjeri AFP, a na kojem je muškarac crne kose i sa svijetlosmeđom majicom na podu i čiji je dio uha odsječen.

Osoba koja je van kamere tada pokušava da ga natjera da taj komad uha stavi u usta i udara ga pesnicom u obraz.

Lider Čečenije, republike na ruskom Kavkazu, Ramzan Kadirov je sa svoje strane ukazao da su u hapšenju osumnjičenih učestvovali čečenski vojnici, koji su mjesecima raspoređeni u regionu Brjanska radi obezbjeđenja granice sa Ukrajinom.

Bjelorusija, zemlja saveznik Moskve, takođe je navela da je učestvovala u operacijama kako bi spriječila napadače da napuste rusku teritoriju preko zajedničke granice”.

Nijedan od video snimaka ne pominje Ukrajinu ili Islamsku državu.

Bonus video: