Zaharova: Rusija će tužiti Ukrajinu zbog njene uloge u terorističkom napadu na Moskvu

Ministarstvo spoljnih poslova je ranije saopštilo da su ruski istražitelji pronašli dokaze koji upućuju na upletenost Ukrajine u teroristički napad na dvoranu Krokus u Moskvi, 22. marta, u kome su poginule 144 osobe

6842 pregleda 29 reakcija 10 komentar(a)
Zaharova, Foto: Screenshot/Youtube
Zaharova, Foto: Screenshot/Youtube

Rusija će tužiti Ukrajinu zbog njene uloge u terorističkom napadu na Moskvu, rekla je danas portparolka ruskog Ministrstva spoljnih poslova, Marija Zaharova, za prvi kanal nacionalne televizije, prenosi novinska agencija TASS.

"Rusija namjerava da se obrati Međunarodnom sudu i pravna dokumentacija vezana za to se trenutno priprema", rekla je ona.

Prosljeđivanje antiterorističkih zahtjeva od strane Rusije Ukrajini, dio je obavezne procedure, objasnila je Zaharova obećavajući najnovije informacije o narednim koracima u tom procesu.

Ministarstvo spoljnih poslova je ranije saopštilo da su ruski istražitelji pronašli dokaze koji upućuju na upletenost Ukrajine u teroristički napad na dvoranu Krokus u Moskvi, 22. marta, u kome su poginule 144 osobe.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova podnijelo je zahtjev ukrajinskoj vladi, u okviru Međunarodne konvencije o suzbijanju terorističkih bombardovanja i Međunarodne konvencije o suzbijanju finansiranja terorizma, kojom traži od Kijeva da odmah uhapsi i izruči sva lica umiješana u napad, uključujući i šefa Službe bezbjednosti Ukrajine (SBU), Vasilija Maljuka.

Bonus video: