Izboden guverner ruske oblasti Murmansk

"Došlo je do oružanog napada i Čibis je zadobio ranu nožem u stomak. Napadač je priveden", navodi se u izvještajima.

4053 pregleda 1 komentar(a)
Čibis, Foto: Shutterstock
Čibis, Foto: Shutterstock

Guverner ruske oblasti Murmansk izboden je 4. aprila nakon sastanka sa stanovnicima u lokalnoj gradskoj kući, prenijele su ruske novinske agencije izjavu guvernera pres službe.

Guverner Andrej Čibis napadnut je u gradu Apatiti i ranjen u stomak, javile su agencije, citirajući guvernerovu pres-službu.

"Došlo je do oružanog napada i Čibis zadobio je ranu nožem u stomak. Napadač je priveden", navodi se u izveštajima.

Čibisova pres služba potvrdila je Interfaksu da je guverner ranjen i hospitalizovan. Agencije su javile da je prebačen u bolnicu Apatitsko-Kirov.

"Guverner je trenutno na operaciji. On je pri svijesti i sam se uputio do svog automobila. Na putu do bolnice pričao je i odgovarao na pitanja", navodi se u izvještajima, opisujući ga kao "hrabrog" i "veselog".

TASS je prenio da njegov život nije životno ugrožen.

Nije bilo informacija o mogućem motivu napada.

Telegram kanal Baza je objavio da je navodni napadač 42-godišnji stanovnik Apatita. Rečeno je da je ranjen prilikom hapšenja.

Chibis je imenovan za vršioca dužnosti guvernera Murmanske oblasti u martu 2019. ukazom koji je potpisao predsjednik Vladimir Putin. Kasnije te godine izabran je sa 60 posto glasova na prvom glasanju. Planirano je da mu se mandat završi u septembru.

Bonus video: