Ruski napadi raketama i dronovima širom Ukrajine: Oko 200.000 ljudi bez struje

U saopštenju ukrajinske vojske navodi se da su ruske snage u napadu koristile 82 projektila, rakete i dronove, a da je protivvazdušna odbrana oborila 18 raketa i 39 dronova

5234 pregleda 3 komentar(a)
Nakon ruskog napada: Detalj iz sela Lipci u regionu Harkova, Foto: Reuters
Nakon ruskog napada: Detalj iz sela Lipci u regionu Harkova, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.04.2024. 11:08h

Rusija je izvela veliki napad raketama i dronovima na ukrajinsku energetsku infrastrukturu u pet regiona i izazvala prekid napajanja električnom energijom za oko 200.000 ljudi, saopštili su u četvrtak lokalni zvaničnici, prenosi agencija Rojters.

U saopštenju ukrajinske vojske navodi se da su ruske snage u napadu koristile 82 projektila, rakete i dronove, a da je protivvazdušna odbrana oborila 18 raketa i 39 dronova.

Podstanice i postrojenja za proizvodnju električne energije operatera mreže Ukrenergo pretrpjeli su štetu u regionima Odese, Harkova, Zaporožja, Lavova i Kijeva.

Građani Kijeva potražili su sklonište unutar metroa
Građani Kijeva potražili su sklonište unutar metroafoto: Reuters

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je barem deset raketa pogodilo grad Harkov koji se nalazi na samo 30 kilometara od ruske granice.

U Harkovu, koji je i ranije bio česta meta ruskih napada, bila je isključena struja za 200.000 ljudi, rekao je pomoćnik predsjednika, Oleksij Kuleba.

DTEK, najveća ukrajinska privatna elektroprivredna kompanija, saopštila je da je Rusija napala dvije njene elektrane i nanijela im ozbiljnu štetu.

Bonus video: