Novi bilans ukrajinskih vlasti: U ruskom napadu na Černigov ubijeno najmanje 18 osoba

Kako su saopštile ukrajinske vlasti, u napadima u srijedu oštećene su obrazovna ustanova, bolnica i dvadesetak stambenih objekata

5678 pregleda 2 komentar(a)
Detalj uz Černigova, Foto: Reuters
Detalj uz Černigova, Foto: Reuters

Najmanje 18 osoba je ubijeno u trostrukom ruskom udaru na grad Černigov, na sjeveru Ukrajine, novi je bilans napada.

Kako su saopštile ukrajinske vlasti, u napadima u srijedu oštećene su obrazovna ustanova, bolnica i dvadesetak stambenih objekata.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je izjavio da njegova zemlja nema dovoljno sistema protivvazdušne odbrane da spriječi napad.

"To se ne bi desilo da je Ukrajina dobila dovoljno opreme za protivvazdušnu odbranu i da postoji dovoljna riješenost svijeta da se odupre ruskom teroru", napisao je ukrajinski predsjednik na Telegramu.

Predstavnički dom američkog Kongresa najavio je da će u subotu glasati o paketu pomoći Ukrajini u iznosu od 61 milijarde dolara.

Ukrajina tvrdi da je oborila 13 dronova

Ukrajinske vazduhoplovne snage saopštile su danas da su oborile svih 13 dronova koji su korišćeni u ruskom napadu tokom noći, prenosi agencija Rojters.

Napad je ciljao kritičnu infrastrukturu u zapadnom regionu Ivano-Frankivsk sa ostacima koji su izazvali požare, rekao je regionalni guverner ranije u četvrtak.

Bonus video: