Požar u najvećoj rafineriji nafte u Evropi

"Požar je izbio u visokonaponskoj trafo-stanici rafinerije Šel u Roterdamu", izjavio je portparol kompanije i dodao da su vatrogasci lokalizovali požar
1 komentar(a)
Šel, Foto: Beta-AP
Šel, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 30.07.2017. 15:31h

Britansko-holandska gasna i naftna rafinerija Šel saopštila je da je prošle noći izbio požar u njenoj rafineriji u Roterdamu, u Holandiji, najvećoj rafineriji u Evropi, zbog čega je dio tog postrojenja bio zatvoren i rad obustavljen.

"Požar je izbio u visokonaponskoj trafo-stanici rafinerije Šel u Roterdamu", izjavio je portparol kompanije i dodao da su vatrogasci rano jutros lokalizovali požar, ali se plamen još vidi i iz daljine.

Nekoliko proizvodnih jedinica je obustavilo rad iz bezbJednosnih razloga u rafineriji Pernis najvećoj u Evropi i među 60 rafinerija koliko ima Šel.

Požar je izbio zbog kratkog spoja, naveli su lokalni mediji, ali Šel nije potvrdio tu vijest, navodeći da se još ispituju okolnosti izbijanja požara.

Izvori bliski kompaniji su rekli da je svaki požar ozbiljan jer su za ponovno pokretanje obustavljene proizvodnje potrebni sati, a često i čitav dan.

Bonus video: