Aksjonov: U ukrajinskom raketnom napadu na Krim poginule dvije osobe

Sergej Aksjonov je na Telegramu, takođe rekao da je ukrajinska raketa pogodila praznu zgradu u blizini Alušte na obali Crnog mora

5288 pregleda 1 komentar(a)
Snimak jednog od prethodnog napada na Krim, Foto: Reuters
Snimak jednog od prethodnog napada na Krim, Foto: Reuters

Šef ukrajinskog poluostrva Krim koji je aneksirala Rusiji rekao je da su u ukrajinskom raketnom napadu poginule dvije osobe u blizini Simferopolja, glavnog administrativnog centra poluostrva, prenosi agencija Rojters.

Sergej Aksjonov je na Telegramu, takođe rekao da je ukrajinska raketa pogodila praznu zgradu u blizini Alušte na obali Crnog mora.

Odvojeno, novinska agencija TASS citirala je rusko ministarstvo odbrane da je protivvazdušna odbrana presrela tri rakete ATACMS iznad Krima i da je vojska uništila tri ukrajinska pomorska drona koja su se uputila ka poluostrvu.

Ukrajina nije dala zvaničan komentar.

Ukrajinski vojni blogeri i nezvanični mediji izvijestili su da su pogođeni brojni ciljevi širom poluostrva.

Onlajn novinska kuća Krimski Veter, koja se bavi Krimom, objavila je snimak eksplozije i požara u Alušti i rekla da kola hitne pomoći kreću na lice mjesta.

Novinska kuća RBK-Ukrajina javila je, ne navodeći izvor, da su se eksplozije dogodile u tri druga centra i da su mete mogle uključivati štab obalske straže ili obavještajne centre.

Ruski blogeri na poluostrvu rekli su da vjeruju da nisu presretnute sve rakete.

Bonus video: