NAROD JE STAJAO ISPRED TENKOVA

Slaveći pobjedu demokratije s poštovanjem se prisjećamo poginulih šehida 15. jula

Turski narod je, jedinstveno s velikom hrabrošću izašao pred pučiste. Stao je pred tenkove. Svojim tijelima je branio preuzimanje državnih institucija. Turski narod je pokazao da neće dozvoliti intervenciju koja je izvan okvira demokratije. Dokazao je da će budućnost Turske određivati volja naroda, a ne naoružane grupe
0 komentar(a)
Turska, Foto: Ambasada Turske u Podgorici
Turska, Foto: Ambasada Turske u Podgorici
Ažurirano: 14.07.2017. 06:14h

U noći 15. jula 2016. godine, turski narod je osujetio pokušaj puča orkestriran od strane sljedbenika samoprozvanog „imama univerzuma“ Fetullaha Gulena, koji su ranije infiltrirani u Turske oružane snage i druge institucije. Ovi događaji predstavljaju jedan teroristički napad nezapamćenih razmjera u istoriji Republike Turske. Poginulo je 250 naših državljana, a preko 2000 ih je ranjeno.

Turski narod je, jedinstveno s velikom hrabrošću izašao pred pučiste. Stao je pred tenkove. Svojim tijelima je branio preuzimanje državnih institucija. Turski narod je pokazao da neće dozvoliti intervenciju koja je izvan okvira demokratije. Dokazao je da će budućnost Turske određivati volja naroda, a ne naoružane grupe.

S poštovanjem se prisjećamo naših dragih poginulih šehida koji su izgubili svoje živote junački braneći demokratiju i budućnost zemlje i istovremeno izražavamo zahvalnost našim gazijama (borcima).

Ambasada Republike Turske u Podgorici

Preporučujemo za Vas