Napad nožem u autobusu u Njemačkoj: Povrijeđeno devet osoba

Osumnjičeni je identifikovan kao 34-godišnji državljanin Njemačke koji živi u Libeku. Vlasti za sada nisu saopštile motiv napadača, ali vjeruju da nije riječ o terorističkom napadu
0 komentar(a)
Njemačka, autobus, Foto: Beta-AP
Njemačka, autobus, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 20.07.2018. 18:33h

Muškarac naoružan nožem napao je danas putnike u punom autobusu u njemačkom gradu Libeku, a u incidentu je povrijeđeno devet osoba, saopštile su vlasti.

Prije nego što je savladan i uhapšen, napadač je nožem ranio šest putnika autobusa, dva putnika su povrijeđena jer su pala u nastalom metežu, dok je vozač zadobio udarac, prenosi Asošiejted pres.

U zajedničkom saopštenju policije i tužilaštva navodi se da je jedna osoba teško povrijeđena, ali da ukupan broj povrijeđenih nije poznat.

Osumnjičeni je identifikovan kao 34-godišnji državljanin Njemačke koji živi u Libeku. Vlasti za sada nisu saopštile motiv napadača, ali vjeruju da nije riječ o terorističkom napadu.

Istražitelji su provjerili i sumnjiv ranac u autobusu i pronašli u njemu zapaljivu supstancu, ali ne i eksploziv.

"Nema nagovještaja da je muškarac bio politički radikal. Nema ni nagovještaja terorističke pozadine", navodi se u saopštenju.

Autobus je išao iz Libeka do obližnjeg odmarališta Travemundea, na obali Baltičkog mora, gdje je danas bilo otvaranje godišnje regate.

Bonus video: