U KONCERTNOJ SALI ELBFILHARMONI U HAMBURGU

Lideri zemalja G-20 slušali Betovenovu Devetu simfoniju

Domaćica skupa, njemačka kancelarka Angela Merkel i njen suprug Joakim Zauer su ljubitelji klasične muzike. Zauer rijetko prati svoju suprugu na zvaničnim događajima, ali je pomogao na skupu G-20
1 komentar(a)
Hamburg G20, filharmonija, Foto: Reuters
Hamburg G20, filharmonija, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.07.2017. 21:33h

Lideri Grupe 20 razvijenih zemalja i njihovi supružnici okupili su se večeras u novoj spektakularnoj koncertnoj sali u Elbfilharmoni u Hamburgu.

Svjetski lideri imaju priliku da slušaju Devetu simfoniju Ludviga van Betovena pod dirigentskom palicom Amerikanca Kenta Nagana.

Predsjednik SAD Donald Tramp i njegova supruga Melanija sjeli su pored francuskog predsjednika Emanuela Makrona i njegove supruge Brižit.

Domaćica skupa, njemačka kancelarka Angela Merkel i njen suprug Joakim Zauer sjeli su u red iza Trampa i Makrona. Merkel i Zauer su ljubitelji klasične muzike. Zauer rijetko prati svoju suprugu na zvaničnim događajima, ali je pomogao na skupu G-20 i kao domaćin koncerta pored Merkel.

Primijeniti novu tehnologiju i sprovesti obuku za pronalaženje i uklanjanje ekstremnih sadržaja s interneta

Učesnici samita G-20 u Hamburgu dogovorili su se danas da obavežu internet provajdere da primijene novu tehnologiju i sprovedu obuku za pronalaženje i uklanjanje ekstremnih sadržaja s interneta.

Lideri 20 industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta i zemalja u razvoju dogovorili su se i da zajedno rade i da se konsultuju o novim terorističkim prijetnjama u vazdušnom saobraćaju, što je uvršteno u izjavu o borbi protiv terorizma koju je objavila njemačka vlada.

Američki predlog zabrane unošenja laptop uređaja u putničke kabine avione na letovima iz Evrope ka SAD doveo je do tenzija s evropskim zvaničnicima početkom godine. Ta zabrana nije primijenjena.

Lideri zemalja G-20 naveli su da će insistirati na "zakonitom i nearbitraranom" pristupu podacima o osumnjičenim osobama kada je ugrožena nacionalna bezbjednost, kao i da su potvrdili da vladavina prava treba da se primjenuje na onlajn sadržaje kao što se primenjuje van interneta.

Preporučujemo za Vas