Kačinjski: Evropske države zavide, Britanija ozlojeđena, jer će Tramp posjetiti Poljsku

Kačiinjski je na partijskom kongresu ponovio da Poljska odbija da sprovede plan EU o preraspodjeli migranta iz Italije i Grčke
0 komentar(a)
Jaroslav Kačinjski, Foto: Reuters
Jaroslav Kačinjski, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.07.2017. 19:25h

Lider vladajuće poljske partije "Pravo i Pravda" Jaroslav Kačinjski izjavio je da ta zemlja ima moralno pravo da kaže "ne" izbjeglicama i ocijenio da evropske države zavide Varšavi jer američki predsjednik Donald Tramp planira da je posjeti prije samita Grupe 20 u Njemačkoj, koji se održava kasnije ovog mjeseca.

Kačinjski je rekao da je Britanija "ozlojeđena" zbog Trampove posjete naredne nedjelje i optužio britanske zvaničnike da su "napadali" Varšavu, jer je ugovorila posjetu predsjednika SAD.

AP podsjeća da je britanska premijerka Tereza Mej pozvala Trampa u zvaničnu posjetu nakon njegove inauguracije, ali da još nije zakazan datum te posjete.

Kačiinjski je na partijskom kongresu ponovio da Poljska odbija da sprovede plan EU o preraspodjeli migranta iz Italije i Grčke.

Evropska komisija pokrenula je prošlog mjeseca prekšajni postupak protiv Poljske, Mađarske i Češke zbog neispunjavanja obaveza u prihvatu izbjeglica.

Samit Grupe 20 zakazan je za 7. i 8. jul u Hamburgu, a Tramp će prije toga posjetiti Poljsku.

Bonus video: