Iz voza Varšava-Berlin zbog lažne dojave bombe evakuisane stotine putnika

Poljsku je poslednjih godina zahvatila prava epidemije lažnih dojava da je negdje podmetnuta bomba, iako za to prijeti kazna do osam godina zatvora
0 komentar(a)
šine, željeznica (Novina)
šine, željeznica (Novina)
Ažurirano: 29.06.2017. 07:05h

Stotine putnika iz voza iz Varšave za Berlin proveli su sedam sati na željezničkoj stanici Mogilno na zapadu Poljske čekajući da policija sa specijalno obučenim psima provjeri cijelu kompoziciju zbog, pokazalo se, lažne dojave da je u voz podmetnuta bomba.

Anonimni mejl da je u tom vozu bomba stigao je Poljskim željeznicima u Lođu, a policija je sinoć na prvoj stanici u Mogilnu zaustavila voz, evakuisala 300 putnika i nekoliko stanara obližnjih kuća.

"Cijelu kompoziciju provjerili su policijski pirotehničari sa psima za otkrivanje eksploziva i specijalci antiteroristi. Nije nađeno ništa što bi ugrozilo bezbjednost putnika. U 1.30 noćas voz je krenuo u Berlin", kazala je poljskoj televiziji Polsat Magdalena Polak iz lokalne policije.

Poljsku je poslednjih godina zahvatila prava epidemije lažnih dojava da je negdje podmetnuta bomba, iako za to prijeti kazna do osam godina zatvora.

Posebno često su mete obično pijanih šaljivdžija bila dva međunarodna aerodroma u Varšavi, dok uprava glavnog aerodroma Frederik Šopen nije počela da traži uz suđenje za lažnu dojavu da vickasti dojavljivač plati i ogromne troškove evakuacija stotina putnika i kašnjenje letova.

Bonus video: