Samo nekoliko sati nakon što je dogovoreno primirje: Ubijena dva ukrajinska vojnika

Sa druge strane, predstavnici samoproglašene republike Donjecka (DNR) tvrde da su snage vlade Ukrajine oko 10 puta narušile primirje pucajući na pozicije proruskih snaga iz "vatrenog oružja, tenkova i minobacača"
0 komentar(a)
Ukrajina, ukrajinska vojska, Foto: Reuters
Ukrajina, ukrajinska vojska, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.06.2017. 20:28h

Dva ukrajinska vojnika ubijena su danas na istoku te države samo nekoliko sati nakon što je nastupio prekid vatre između proruskih snaga i snaga ukrajinske vlade, saopštila je ukrajinska vojska.

Prekid vatre koji je nastupio u ponoć po lokalnom vremenu, dogovoren je na sastanku sa proruskim snagama i Kontaktnom grupom za Ukrajinu koju čine predstavnici Kijeva, Moskve i OEBS, prenosi AFP.

Prekid borbe je, kako se navodi, uslijedio je kako bi lokalnim zemljoradnicima bilo omogućeno da sakupe svoje usjeve i trebalo bi da traje do 31. avgusta.

Međutim, "uprkos sporazumima o prekidu vatre koji danas počinje", dva ukrajinska vojnika su ubijena i dva su ranjena, saopštila je vojska Ukrajine putem svog Fejsbuk profila.

Vojska je, kako agencija navodi, optužila proruske snage da su nekoliko puta pucali na vladine snage u istočnim regionima Lugansku i Donjecku.

Sa druge strane, predstavnici samoproglašene republike Donjecka (DNR) tvrde da su snage vlade Ukrajine oko 10 puta narušile primirje pucajući na pozicije proruskih snaga iz "vatrenog oružja, tenkova i minobacača".

"Sve informacije o kršenju (prekida vatre) .. poslate su OEBS", izjavio je predstavnik DNR Eduard Basurin, navodi agencija, pozivajući se na rusku agenciju Interfaks.

Bonus video: